У порівнянні з попередніми періодами страхова компанія «ІНГО» збільшила виплати за програмами добровільного медичного страхування у листопаді та грудні 2022 року. Відповідно до виплат було нараховано 29.1 млн. грн. та 30.9 млн. грн.

Протягом останніх місяців року для клієнтів компанії було організовано майже 18 тис. та 20,5 тис.  медичних послуг. Для виплат за договорами страхування від нещасного випадку було отримано заявок на суму 3,2 млн. грн в листопаді та 1,9 млн. грн. у грудні.

«З грудня ми спостерігаємо стрімкий ріст звернень застрахованих осіб за плановою медичною допомогою, що обумовлено відкладеним попитом на медичні послуги», - зазначив заступник голови правління Сергій Майстренко. – «Громадяни, які евакуювалися за кордон, відчули певні обмеження в доступі до медичних послуг. Тому наразі маємо певні ознаки так званого «медичного туризму». Люди, тимчасово повертаючись в Україну, відвідують всіх необхідних вузькопрофільних лікарів, щоб отримати лікування по хворобі», - уточнив Сергій Майстренко.

Відповідно у зв’язку з більш тяжким перебігом захворювань (особливо хронічних) збільшився середній чек лікування. Також застраховані частіше потребували медичного сервісу. Середня кількість звернень суттєво зросла і наприкінці грудня складала вже 2000 звернень щоденно. Найчастіше застраховані зверталися по медичні консультації та медикаменти. Також серед найбільш затребуваних були послуги стоматології та інструментальної діагностики.