Під час тривалого перебування за кордоном питання медичного обслуговування стає ще важливішим, ніж під час короткої подорожі. Адже, незважаючи на державну підтримку наших вимушених переселенців в ЄС, не всі українці можуть отримати там якісну та своєчасну медичну допомогу.

Страхування медичних витрат за кордоном (так зване туристичне страхування) допомагає вирішити цю проблему. Поліси дозволяють застрахованим особам отримувати цілу низку медичних послуг та ліків за кордоном безкоштовно не лише в державних медичних закладах, а й приватних. Маючи страховий поліс, застрахована особа може не перейматися проблемами запису до лікаря, пошуком медичної установи чи ліків. Все це організують для них спеціалісти, а страхова компанія гарантуватиме їх подальшу сплату. Головне – вчасно реєструвати звернення за вказаними в полісі контактами та виконувати рекомендації контакт-центру.

Саме тому туристичне страхування сьогодні користується ще більшим попитом, ніж раніше. Цифри говорять, що у порівнянні з минулим роком, продажі відповідних полісів у 1 пів.2022 зросли на 17%. Переважна більшість договорів страхування укладається корпоративними клієнтами, тобто компаніями для своїх співробітників. І, як правило, на тривалий час (понад 30 діб). Переважно це водії та працівники компаній, які тимчасово перевели свої офіси за кордон.

Протягом останнього часу СК ІНГО намагалася спростити і покращити свої «туристичні» страховки, наскільки це можливо. Отже, наразі поліси ІНГО можна купувати онлайн, навіть вже перебуваючи за кордоном. Також компанія на 20% зменшила вартість страхування для європейських країн та країн популярного туризму (Єгипет, Туреччина, Болгарія тощо). Водночас поліси ІНГО тепер не діють на території країни агресора – РФ та Білорусії.