Страхова компанія ІНГО отримала підтвердження відповідності структури власності вимогам щодо прозорості 

Нацбанк України ухвалив рішення про підтвердження відповідності структури власності АТ «Страхова компанія «ІНГО» та АТ «Страхова компанія «ІНГО ЖИТТЯ» вимогам щодо прозорості. Інформація про це була оприлюднена на сторінці офіційного інтернет-представництва Національного банку 24 липня 2023 року.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг виніс відповідно до вимог постанови Правління Національного банку України від 02 березня 2023 року № 15 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39», що набрала чинності 04 березня 2023 року.

Нагадаємо, що раніше ІНГО отримала від регулятора дозвіл сплачувати валютні платежі за договорами з перестраховиками-нерезидентами (були заборонені після введення воєнного стану). Таке право можуть отримати лише українські страхові компанії, які відповідають низці вимог, серед яких:

  • відсутність рішення НБУ про визнання структури власності страховика непрозорою;
  • відсутність рішення НБУ про визнання ділової репутації страховика, його власників істотної участі або керівників чи ключових осіб небездоганною;
  • дотримання страховиком нормативу платоспроможності та достатності капіталу й нормативу ризиковості операцій. 
icon
Підписуйся на новини
щоб бути в курсі спеціальних пропозицій та всього найцікавішого!