Держмитслужба повідомила, що 24 квітня запускає веб-сервіс для подачі електронних гарантій при спільному транзиті (NCTS).

За допомогою веб-сервісу гаранти (серед яких і СК «ІНГО») зможуть подавати в електронному вигляді фінансові гарантії сплати митного боргу, що значно спростить процес їх реєстрації для спільного транзиту. Взаємодія між Держмитслужбою, гарантами та суб’єктами процедури відбуватиметься в електронній формі. Інформацію про всі видані документи можна буде переглянути в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно». Це рішення сприятиме зручності та простоті процесу реєстрації нових гарантій.

Важливо зауважити, що електронний сервіс подачі гарантій у спільному транзиті є частиною глобального процесу цифровізації та забезпечення електронної взаємодії між усіма сторонами торговельних операцій.

Компанія «ІНГО» вже налагодила та успішно протестувала відповідний сервіс в своїх системах. Ми знаємо, як важливо для наших клієнтів мати можливість швидко та зручно оформляти гарантії для переміщення товарів. Тому, завдяки новому сервісу, ми пропонуємо своїм клієнтам ще більш зручний та швидкий спосіб оформлення відповідних документів.

Якщо у вас є будь-які питання щодо сервісу, наші фахівці з радістю зможуть надати всі необхідні консультації. Ми завжди готові допомогти нашим клієнтам у будь-яких питаннях, пов'язаних зі страхуванням.

 

Нагадаємо, що в якості офіційного Гаранта в системі спільного транзиту NCTS (New Computerized Transit System) протягом жовтня 2022 – березня 2023 під загальні гарантії страхової компанії «ІНГО» було оформлено понад 1750 декларацій на суму понад 2,45 млрд. грн. Всього за даними Державної митної служби України в цей період було оформлено 1904 декларацій.