image
14 квітня 2023
3 хв.

За 6 місяців роботи «митного безвізу» страхова компанія «ІНГО» надала фінансові гарантії сплати митних платежів українських експортерів на суму 2,45 млрд.грн.

ІНГО бере участь у новому проєкті страхування майна підприємств від воєнних ризиків
15 квітня
КАСКО від воєнних ризиків для авто «з пробігом» існує
04 квітня
FinAwards 2024: ІНГО – найкраща компанія у медичному страхуванні
02 квітня
Медичні препарати та інструментарій, обладнання для ЗСУ та засоби РЕБ – допомога у січні-лютому 2024 року
21 березня

В якості офіційного Гаранта в системі спільного транзиту NCTS (New Computerized Transit System) протягом жовтня 2022 – березня 2023 під загальні гарантії страхової компанії «ІНГО» було оформлено понад 1750 декларацій на суму понад 2,45 млрд. грн. Всього за даними Державної митної служби України в цей період було оформлено 1904 декларацій.

За даними «ІНГО» українські підприємці оформлювали декларації на експорт у 28 країн Європи. Серед них найчастіше вантажі відправляли до Німеччини (222), Польщі (188), Литви (157), Італії (129), Угорщини (119) та Туреччини (104). Середній термін закриття транзитної процедури складав 4 дні.

«Все більше експортерів та перевізників відчувають переваги використання Конвенції про процедуру спільного транзиту. Раніше вони змушені були оформлювати документ T1 на кордоні, а зараз можуть оформити відправлення з митниці на території України і не витрачати зайвий час», - зазначив заступник керівника департаменту корпоративного страхування «ІНГО» Сергій Сидорчук. – «До того ж, важливим чинником для українських підприємців є питання ціни. Наразі вартість оформлення T1 та отримання гарантії на кордоні вище, ніж замовити дану послугу у резидентів України. Окрім цього, ми закриваємо цілий блок важливих питань для трейдерів та перевізників, серед яких послуги страхування відповідальності транспортного оператора та страхування вантажу».

Також він зазначив, що багато підприємців погодило з митницею збільшення референтних сум своїх загальних гарантій, що дозволило оформлювати одночасно більше транзитних операцій на більші суми митних платежів.

Нагадуємо, що в основі процедури спільного транзиту (ССTP) лежить технологія NCTS, яка пов’язує митні служби країн-учасниць Конвенції (36 учасників), дозволяючи обмін митними даними. NCTS дає можливість налагодити обмін інформацією між всіма учасниками транзиту (митницями, суб’єктом процедури, гарантом) про всі етапи митного оформлення товарів з використанням електронних повідомлень в режимі реального часу та підвищити ефективність застосування механізму аналізу ризиків.

Українські трейдери, які використовують NCTS, мають низку переваг, серед яких зменшення логістичних витрат, скорочення часу митних формальностей та навіть зменшення розміру забезпечення базової суми гарантії.

Про компанію:
АТ «Страхова компанія «ІНГО» має понад 25-річний досвід роботи на ринку. Від 2017 року основним акціонером компанії є українська бізнес-група DCH Олександра Ярославського. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. «ІНГО» є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торговельної Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA) Національної Асоціації Страховиків України (НАСУ) та Міжнародної Торгової Палати (ICC). 29.06.2022 рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК «ІНГО» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА.