Страхова компанія ІНГО провела низку змін в програмах туристичного страхування, які дозволяють українцям за кордоном отримувати вчасну та якісну медичну допомогу.

 «Після вимушеної евакуації великої кількості людей за кордон страхування медичних витрат набуло ще більшого значення», – зазначає керівник центру роздрібних продажів Ольга Іванцова. – «Тому в компанії було прийнято рішення зробити цей вид страхування доступнішим».

В першу чергу йдеться про відновлення сервісної складової. Після скасування мораторію НБУ на валютні розрахунки асистуючі компанії знову можуть організовувати сервіс для застрахованих осіб, а страхові компанії – безпосередньо сплачувати медичні послуги. Як і раніше, система самооплати може застосовуватися у випадках, коли з будь-яких причин організація та сплата медичних послуг неможлива.

Також серед важливих змін – скасування в договорах страхування обов’язкового пункту, який дозволяв оформлювати поліси лише до перетину українського кордону. Тепер придбати поліс можна в електронному вигляді, навіть якщо людина вже тривалий час перебуває за кордоном. Придбаний таким чином поліс вступає в дію через 2 дні після укладання договору страхування.

«Завдяки такому рішенню компанії з’являється можливість не лише продовжувати безперервне страхування за кордоном, а й оформлювати поліси тим особам, що страхуються вперше», - уточнює Ольга Іванцова.

За оцінкою фахівців ІНГО, не менш важливим рішенням компанії стало зменшення вартості туристичних полісів на 20% для країн Європи та масового туризму. Натомість зі страхового покриття виключено країни-агресори: російську федерацію та білорусь.  

Для довідки:
АТ «Страхова компанія «ІНГО» має понад 25-річний досвід роботи на ринку. Від 2017 року основним акціонером компанії є українська бізнес-група DCH Олександра Ярославського. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. «ІНГО» є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торговельної Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA) Національної Асоціації Страховиків України (НАСУ) та Міжнародної Торгової Палати (ICC). 15.11.2021 рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК «ІНГО» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА, прогноз «у розвитку».